Despre Noi

Despre Gano Excel

Ganoderma lucidum (Ganoderma rosie) este o ciuperca care este folosita ca medicament traditional chinezesc. In prezent, Ganoderma lucidum este inca venerata pe scara larga in intraga lume ca supliment nutritiv valoros si medicament de baza de plante. Ganoderma lucidum ofera acest tip de beneficii sanatatii.

Pentru a cultiva Ganoderma, se utilizeaza coji de plante, faina de orez integral si rumegus de arbore de cauciuc ca mediu de plantare. In cultivare nu se utilizeaza substante chimice, pesticide sau hormoni. Expunerea la soare este de asemenea controlata astfel incat sa se asigure mentinerea proprietatilor terapeutice. Perioada de maturizare A Ganodermei dureaza trei luni, dupa care se recolteaza sub o atenta supraveghere.

 • Autoritatea pentru controlul medicarnentelor  Malaezia
 • Ministerul Sănătăţii din Malaezia
 • Centrul de Consultantă şi Inovaţie USM
 • Asociaţia pentru Vănzări Directe din Malaezia
 • Consiliul pentru Standarde şi Producitate din Singapore
 • Ministerul Sănătăţii din Thailanda
 • Laboratoarele Biochem Malaezia
 • Ministerul Sănătătii din Indonezia
 • Certificatul HALAL
 • Ministerul Sănătăţii din Singapore
 • Biroul pentru alimente şi medicamente Kuala Lumpur
 • Certificare ISO
Germaniul Organic 

Cantitatea de germaniu organic din Ganoderma are legatura directa cu eficacitatea in lupta impotriva cancerului. Acesta stimuleaza in mod direct apararea metabolica a organismului. Astfel, germaniul a fost asociat cu efectele antimutagene, imunomodulatorii, antioxidante si antitumorale.

Triterpeni/Triterpenoizi

Triterpenii/triterpenoizii sunt componente amare ale Ganodermei. S-a constatat ca triterpenii detin proprietati bioactive semnificative, precum: antioxidarea, hepatoprotectia, anti-alergia, anti-hipertensiunea, efect de reducere a colesterolului, cat si inhibitor in acumularea de trombocite, datorita inhibarii anumitor enzime.

Polizaharide 

Polizaharidele din Ganoderma sunt sursa majora a utilizarilor sale terapeutice. Acestea au proprietati imunomodulatoare, inclusiv intensificarea proliferarii limfocitelor si a productiei de anticorpi.

Complexele

Polizaharidele legate de proteine sprijina tratamentul impotriva virusilor herpes simplex. Mai mult, polizaharida peptida Ganoderma Lucidum (GLPP) are o proprietate antioxidanta.

Proteinele 

Proteinele din sporocarpii si s porii Ganodermei indica o activitate mitogenica imuno-modulatoare, cunoscuta sub numele de Ling Zhi-8 este izolata de miceliul Ganodermei.

Adenozinele, Nucleozidele 

Adenozina este o nucleozida, components a ARN-ului. Beneficiile sale sunt importante, fiind un depresiv cardiac folosit in scop farmaceutic ca antiritmic.

Alcaloidele, Vitaminele, Steroizii 

Alcaloidele sunt substante organice care se gasesc in plante, contribuind la insanatosirea organismului. Din categoria steroizilor se remarca ganodosteronul, cu rol antihepatotoxic. Pe langa acestea, printre vitaminele continute de Ganoderma, se numara vitaminele C si E, precum si betacarotenul.

Enzimele 

Ganoderma contine o game variata de enzime: cum ar fi superoxid dismutaza, care actioneaza ca un antioxidant, contribuind la protectia impotriva atacului radicalilor liberi pericul.

Lingzhi este denunmirea in chineză pentru Ganoderma lucidum. Istoria plantei Ganoderma lucidum a fost indelung studiata in farmacopeea chineză straveche. “Shen None’s Hert”, “Classic” Ganoderma lucidum a fost văzută drept un simbol al prosperitătii şi al pacii pentru natiune şi longevitate pentru irnparat.

In timpul guvernării imparatului Han Wu Di. cu aproximativ 2100 ani in urma. Ganoderma lucidum putea fi gasită peste tot la palat. Oficialitătile au atribuit aceste privelişti nemaivazute meritelor si virtutilor imparatului. Se spunea că a atins raiul si pamântul pentru a aduce cultivarea Ganoderma lucidum pe terenurile de la palat. Daca imparatul era intelept şi binevoitor, raiul ar fi atatea semne favorabile. Aşadar daca Ganoderrna lucidum se putea gasi la palat, aceasta insemna ca impâratul avea mai multa integritate ceea ce ar fi adus cu sine pace şi prosperitate, in consecinţa, a fost cunoscuta drept o planta prielnica şi recunoscuta de clasa conducatoare ca avănd o putere supranaturală miraculoasa.

Dupa incheierea guvernarii imparatului Han Wu Di, Taosimul a reinoit legenda Ganoderma lucidum. Taoismul punea accentul mai mult pe viata şi promova imortalitatea. Taoiştii credeau ca o dată cu exersarea şi consumul frecvent a acestei Ganoderma lucdium, oamenii puteau dobandi imortalitatea.

Ganoderma lucidum se gaseşte sub denumiri diferite in alte tari. De exemplu, Ganoderma lucidurn este cunoscută sub nurnele de “Reishi” in Japonia, Lingzhi. in China, “Youngzhi in Coreea. Ganoderma lucidum este componenta a familiei ciupercilor care creşte in mod natural pe copacii cazuţi şi buştenii altor foioase.

În această etapă, Ganoderma, cunoscută drept “Regele inlăturării toxinelor”, acţionează pentru a înlătura excesul de acid uric, acid lactic, colesterol, depozitele de grăsime şi toxinele acumulate în organism. Aceste toxine sunt apoi eliminate cu ajutorul sistemului circulator, prin urină şi scaun, prin transpiraţie sau se manifestă prin furunculi, urticarie, spută şi mucus. Acestea sunt semnele procesului de detoxifiere care are loc în organism.
* Durata necesară pentru procesul descris mai sus poate varia de la individ la individ.

Reglarea (1- 12 luni)

În această perioadă, componentele active ale Ganodermei vor produce o reacţie în organism, pentru a-i îmbunătăţi starea generală. Acest proces este observabil şi tangibil. Astfel, dacă reacţia se dovedeşte a fi prea puternică, dozajul se poate reduce.

Refacerea (1- 24 luni)

În această etapă, Ganoderma isi continuă efectele de reîntinerire a organismului prin întărirea sistemului imunitar si sprijinirea activităţii organelor şi sistemelor afectate din corp. Tot acum, Ganoderma contribuie cu vitaminele şi mineralele esenţiale pentru accelerarea procesului de recuperare.

Reîntinerire (1 – 3 ani)

Pe parcursul acestei etape, Ganoderma continuă să menţină funcţiile organismului la nivel optim. Totodată,  prin consumul prelungit de Ganoderma, se poate experimenta un nivel optim al stării de sănătate

Nu rata aceste sfaturi!

Nu facem spam! Citește [link]politica noastră de confidențialitate[/link] pentru mai multe informații.